Referat: Åhus IF (9m) - Farstorps GoIF/Hästveda IF

Segertåget fortsätter!
Åhus - Farstorp/Hästveda

0-8

Den fina planen på Åhus IP och ett lätt duggregn vid matchstart gjorde att det var upplagt för fin fotboll med många härliga glidtacklingar. Men bara ett par minuter in matchen tilltar regnet för att sedan hela tiden öka på och få åskådarna att kura ihop sig allt mer.

Elna visar direkt att hon är på spelhumör och dribblar sig igenom motståndarförsvaret för att avsluta med att tunnla in ledningsmålet redan i den 4:e minuten. Elin tycker det ser kul ut och på en djupledsboll från backlinjen förnedrar hon målvakten med ytterligare en tunnel två minuter senare. Sedan dröjer det till den tolfte minuten innan nästa mål kan noteras. Linnea bryter i eget straffområde och ger sig ut på långtur hela vägen upp till motståndarmålet där Elin serveras bollen. Denna gång väljer hon att dundra på allt vad hon kan och bollen går stenhårt och otagbart ribba in. Farstorp/Hästveda slappnar nu av lite och låter Åhus komma in i matchen och låna bollen ett tag vilket resulterar i ett ribbskott som får Emilia att vakna till. Ida gillar inte den nya matchutvecklingen så hon tar tag i bollen för att slå en precisionspassning fram till Elin som bombar in ett hattrick i den 18:e minuten. Efter en halvtimmes spel är domaren trött och vill blåsa av för halvtid men ledarprotester får igång matchen igen så att även de sista tio kan spelas av. Det är hemmalaget som avslutar halvleken bäst men både Emilia i målet och försvaret är vaksamma så alla chanser avvärjs innan det blir farligt.

Åhus försök till att ta sig in matchen fortsätter i början av andra halvlek och Farstorp/Hästveda verkar för tillfället nöjda med resultatet. Det dröjer ända till matchminut 62 innan våra supertjejer beslutar sig för att släcka motståndarnas låga helt. Det är Elin och Elna som väggar sig igenom hela Åhuslaget där Elna lugnt kan rulla in 0-5. I den 74:e minuten fångar Elin upp en halvdan inspark och kommer helt ren med målvakten, inte helt oväntat skickar hon in sexan. I den 78:e minuten är det åter dags för firma Elin & Elna, denna gång passar Elna till Elin som drar iväg ett chansskott vilket halkar mellan vantarna på keepern. I den sista minuten får Emilia känna lite på bollen och drar iväg en jättelik utspark som blir en assist till Elin som leker runt med motståndarna innan hon lyfter in bollen i krysset. Inte bara matchens åttonde mål utan även Elins andra hattrick för dagen. Nu kan den genomblöta fan-cluben klafsa tillbaka mot bilarna för att värma upp frusna och sönderklappade händer. Annars är frågan alla ställer sig, hade mormor Birgitta låst morfar Janne ute ur bilen?

Dagens ledarkommentar kommer från coach Fredrik som inte ens var på plats idag.
- ”Matchen kändes så säker redan innan så att till och med Thomas skulle kunna coacha hem segern.”